1.Hastalık riskini azaltır.

Haftada iki buçuk saat yüzme, kronik hastalık riskini azaltır; diyabet, kalp ve damar hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

2.Yüzmek, esnek kalmanıza yardımcı olur.

Yüzerken vücudumuzun uzanması, gerilmesi ve sıvı basıncına karşı kuvvet uygulaması gerekir. Yüzme amacıyla farkında olmadan ve tekrarlanarak yapılan bu hareketler, vücudumuzun esnek kalmasına yardımcı olur.

3.Vücuttaki kronik iltihabı azaltıcı etkisi vardır.

Yüzmenin kalp kasını güçlendirmeye yönelik faydaları yaygın olarak bilinmekle birlikte, damar sertliğine yol açan iltihabı azaltıcı etkisi çoğu zaman unutulmaktadır.Ayrıca artrit olarak bilinen eklem iltihabında, eklemlerini daha etkin kullanabilmesine, daha az ağrı hissedilmesine ve iyileşmeye yardımcı olur.

4.Egzersize bağlı astımın iyileşmesine katkı sağlar.

Egzersize başladıktan kısa bir süre sonra oluşan nefes darlığı, öksürük, göğüste sıkışma gibi semptomlar egzersize bağlı astım (EBA) nedeniyle ortaya çıkabilmektedir.Yüzerken, nemli havanın solunması bu gibi semptomların hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca yapılan araştırmalar yüzmenin, sadece astım semptomlarını hafifletmeye destek olmakla kalmadığını, akciğerlerin genel durumunu iyileştirebileceğini de göstermektedir.

5.Stresi ve depresyonu azaltır.

Yüzerken, yoganın sağladığına benzer bir gevşeme hissedersiniz. Vücuttaki sürekli esneme, ritmik nefes alma ile birleştiğinde rahatlama hissi doğurur. Aynı zamanda nefesinizin sesi, akan su ile bir araya geldiğinde içe odaklanarak diğer tüm dikkat dağıtıcı etmenleri bir süreliğine unutmanıza ve sadece anda kalmanıza yardımcı olur. Tüm bu etkiler birleştiğinde stres ve depresyonu azaltmış, rahatlamış olursunuz. Yapılan araştırmalar yüzmenin, stresin beyne verdiği zararı tersine çevirebildiğini göstermektedir.

6.Denizde yüzmek cilt sağlığını destekler.

Düzenli olarak tuzlu suda yüzmek, cildin nemi korumasına ve yeni hücrelerin oluşmasına destek olur. Ayrıca, ciltte detoks etkisi yaratarak cildin daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.

7.Yüzmek, kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Yüzmek, kalbi güçlendirerek vücuttaki kan akışının daha sağlıklı olmasını sağlar.Ayrıca, kalp ve damar hastalıkları üzerinde büyük rol oynayan tansiyon ve kolesterol değerlerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

8.Akciğer kapasitesinin artmasını sağlar. 

Yüzme, akciğerlerin gelişmesini sağlayarak solunan havanın daha verimli işlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, nefes kontrolü yoluyla da akciğer kapasitesini ve nefes dayanıklılığını geliştirmek için oldukça iyi bir egzersizdir.

9.Yüzmek ömrünüzü uzatır.

Düzenli ve doğru yapılan tüm egzersizler sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilirken, araştırmalar yüzmenin bunu yapmak için en iyi seçeneklerden biri olduğuna işaret ediyor. Örneğin, 20 ila 90 yaşları arasındaki 40.547 erkeğin 32 yıldan daha fazla incelendiği bir araştırma, yüzen erkeklerin, koşan, yürüyüş yapan veya egzersiz yapmayan erkeklere göre yüzde 50 daha düşük ölüm oranına sahip olduklarını gösterdi.

10.Hamilelik döneminin daha rahat geçmesine destekler.

Yüzmek gibi su içerisinde yapılan egzersizler, hamilelikte alınan kiloların vücuda olan baskısını azaltmaya yardımcı olur, bu da özellikle 27. haftadan sonraki dönemde büyük bir rahatlama sağlar. Ayrıca yüzmek, vücuttaki şişkinliğin azalmasına, dolaşımın kolaylaşmasına ve ağrıların hafiflemesine destek olur. Ancak hamile kadınların düzenli bir yüzme programına başlamadan önce doktorlarına danışması önemlidir.